Βασιλικό

Βρισκόμαστε στην παραλία Αγίου Νικολάου στο χωριό Βασιλικό της Ζακύνθου. Έναν ήρεμο κολπίσκο, με πλούσια βλάστηση, δαντελωτή, αμμώδη παραλία, με αβαθή, κρυστάλλινα νερά. Κυριαρχούν το πράσινο της φύσης και το γαλαζοπράσινο της θάλασσας, με το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου πάνω στο βράχο στην άκρη της ακτής. Μακριά από την πολυκοσμία και το θόρυβο, αλλά και κοντά σε όλα τα απαραίτητα …

Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι ίσως η ομορφότερη παραλία του Βασιλικού. Διακρίνεται σε δύο τμήματα, στο παρθένο, στο οποίο βρίσκονται και οι κατοικίες μας, και στο οργανωμένο με lounge bars υψηλής αισθητικής και παροχών.

Ο Βασιλικός βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη της Ζάκυνθου και υπάγεται στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, λόγω της χελώνας καρέτα-καρέτα που αναπαράγεται στις παραλίες του και ιδίως στο Γέρακα και τη Δάφνη. Λόγος για τον οποίο και έχει αποφύγει τη μεγάλης κλίμακας τουριστική ανάπτυξη.
Διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ο επισκέπτης που αποζητά ήρεμες διακοπές σε ένα μαγευτικό περιβάλλον. Εδώ, θα βρείτε συγκεντρωμένες τις ωραιότερες παραλίες της Ζακύνθου, και πληθώρα καταστημάτων και δραστηριοτήτων για κάθε γούστο (beach bars, restaurants, water sports, diving center etc.).

Δίπλα στον Άγιο Νικόλαο είναι η παραλία «Banana » (200μ), και η παραλία «Mavratzis» (500μ) δύο από τις ωραιότερες, αμμώδεις και οργανωμένες παραλίες της Ζακύνθου,. Πολύ κοντά η παραλία “Porto Roma”, (1χλμ), το «Porto Zoro» (2χλμ) με τους μεγάλους βράχους μέσα στη αμμώδη θάλασσα και τον θεραπευτικό άργιλο και βέβαια οι προστατευόμενες παραλίες ωοτοκίας της χελώνας Carretta Carretta ο «Γέρακας» (3χλμ) και η «Δάφνη» (4χλμ).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ζάκυνθος, το «φιόρο του Λεβάντε» («λουλούδι της Ανατολής») και κάποτε η Φλωρεντία της Ελλάδας.

Λαμπρή η πολιτιστική μας κληρονομιά και η παράδοσή μας. Στον τόπο μας γεννήθηκαν ο Διονύσιος Σολωμός, ο Ανδρέας Κάλβος, ο Ουγκό Φώσκολο, και μύριοι άλλοι για να υμνήσουν την Ελευθερία και τον Έρωτα. Όπου και να κοιτάξεις, ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες (διαφορετικών δογμάτων και θρησκειών), μουσεία… αλλά και «ομιλίες», μάντσιες, καντάδες, λαδοτύρι, ελαιόλαδο, «verdea», νεροκρέμμυδο (τοπικά προϊόντα) και τόσα άλλα…

Αμέτρητες οι φυσικές ομορφιές του νησιού μας… Με πλούσιο ανάγλυφο της ενδοχώρας, μεταξύ βουνού και κάμπου. Παντού πράσινο. Πεύκα, κυπαρίσσια, ασπάλαθοι, άγρια βλάστηση, αλλά και ελαιώνες, αμπελώνες, ντόπια σταφίδα, κάθε είδους καλλιέργεια, λουλούδια …. Με έντονες εναλλαγές της ακτής και της θάλασσάς μας. Βραχώδης, αμμώδης, με βότσαλο, ριχή, βαθιά, ζεστή, κρύα, πράσινη, γαλάζια, γαλαζοπράσινη …. για κάθε επιθυμία!